Titel: Medicatie, diagnoses en herstel
Spreker: Ewout Kattouw
Locatie: A005 (max 235 personen) & online
Tijdstip: Blok 3: 18:45-20:00
Samenvatting:
Ewout Kattouw is ervaringsdeskundige, initiatiefnemer van Stichting PILL en auteur van het boek ‘Wie is er nou eigenlijk gek? De cliënt, de psychiatrie of de maatschappij?’ In dit boek neemt hij de lezer mee in zijn ervaringen met de GGZ. Hij beschrijft de lange weg van jonge man met identiteitsproblematiek tot chronisch patiënt, waarin hij 22 DSM labels en 40 verschillende soorten psychiatrische medicijnen kreeg.
In deze workshop verteld Ewout Kattouw over zijn ervaringen met psychofarmaca en welke wisselwerking dit had op diagnostiek en zijn herstel. Daarnaast deelt hij ervaringen vanuit het narratief evalueren en stichting PILL. Hierna gaan de deelnemers in gesprek over de eigen ervaringen met psychiatrische medicatie en welk effect dit heeft op diagnostiek en herstel. Werkt het herstel bevorderend of herstel belemmerend? Uitgangspunt is kennisontwikkeling door het delen van ervaringen.
Over Ewout Kattouw:
Ewout Kattouw is ervaringsdeskundige met expertise op het gebiedt van psychofarmaca. Hij is opgeleid aan de Hanze hogeschool in herstelondersteunende zorg. Daarnaast is hij oprichter en voorzitter van stichting PILL en auteur van het boek ‘Wie is er nou eigenlijk gek?’ In dit boek neemt hij de lezer mee in zijn ervaringen met de GGZ. Aan de hand van interviews met familie, oud behandelaars en verschillende vooraanstaande deskundigen onderzoekt hij of de huidige manier van werken binnen de ggz wel helpend is en wat hier anders in zou moeten. Met stichting PILL probeert hij, samen met een gedreven bestuur, verantwoord gebruik van psychofarmaca te bevorderen door verschillende kennisbronnen samen te brengen. Daarnaast heeft hij samen met 4vitae een methode ontwikkeld om vanuit narratief evalueren beter zicht te krijgen op de effecten van psychofarmaca in de brede context van mensenlevens.
Ervaringsverhalen
Christel werkt bij de RIBW en weet hoe het is om cliënt te zijn
Wil jij ook onze ondersteuning?
Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt.
Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.