Het ontstaan van de NuNN
De NuNN is in 1996 opgericht vanwege een tekort aan opvang in Nijmegen en de wens van dak- en thuislozen om meer zelfstandigheid en verantwoordelijkheid te dragen. Hier kunnen zij niet alleen een veilige plek vinden, maar ook hun talenten opnieuw ontdekken en inzetten. De opvang biedt mogelijkheden om door te groeien van gast naar taakvrijwilliger en uiteindelijk naar beheerder. Het wekelijkse overleg, waar beslissingen democratisch worden genomen, vormt het kloppend hart van dit zelfbeheersysteem. Lees hier meer over het verhaal achter de NuNN.
Praktijk buitenzorg
Iedere woensdag tussen 10.00u – 11.00u is er een huisarts van Praktijk Buitenzorg die spreekuur houdt bij de NuNN.
Binnen Praktijk Buitenzorg werken enkele Nijmeegse huisartsen op vrijwillige basis samen met de GGD, Iriszorg en de RIBW. Het doel is laagdrempelige huisartsenzorg bieden aan sociaal kwetsbare mensen in Nijmegen die geen vaste huisarts hebben. Wanneer je het spreekuur wilt bezoeken dan kun je op woensdag om 10.00u aanbellen bij de voordeur van NuNN (In de Betouwstraat 19 Nijmegen).
Buitenzorg houdt op maandagochtend ook op twee andere locaties spreekuur:
- 9.30-10.30 uur Lutherse Kerk, Prins Hendrikstraat 79 Nijmegen
- 10.30-11.00 uur het Kasteel, Bijleveldsingel 10 Nijmegen
Aanmelden
De NuNN is een laagdrempelige voorziening, wanneer je dak- en thuisloos en een man bent, dan kun je je aanmelden bij de NuNN. Er wordt niet gekeken naar verslaving of het ziektebeeld, wel naar het gedrag dat hieruit voort kan komen. Het is van belang dat je een goede houding hebt en dat je je indien nodig laat aanspreken door dienstdoende vrijwilligers. Daarnaast is het belangrijk dat je je houdt aan de huisregels die gelden binnen de NuNN, wanneer je een plek hebt binnen de NuNN dan worden deze huisregels besproken en ondertekent tijdens de intake.
Contact
Een vraag voor de (nacht)opvang van de NuNN? Bel voor Nijmegen van 8.30 tot 17.00 uur 088 382 24 54 en in de avond en nacht 06 15 21 46 69
Locatie:
In de Betouwstraat 19
6511 GB Nijmegen
Ervaringsverhalen
Saskia over haar autisme en ADHD en het begeleiden van een herstelwerkgroep
Wil jij ook onze ondersteuning?
Kijk dan op de aanmeldpagina welke stappen je kan zetten.
Of neem contact met ons op als je vragen hebt.
Bijvoorbeeld over onze begeleiding naar herstel.